19 juli 2011

Rund fødselsdag

Hos os er ferie lig med fødselsdag, da begge børnene har fødselsdag i henholdsvis juni og juli. Bastian er allerede blevet fejret, så denne måned er det Andreas tur.
Føsdas´barnet pynter mini muffins
Vi havde forinden været hos Specialkøbmanden, hvor vi havde købt det fineste farve til frosting samt noget helt fantastisk flot glimmer, pink - selvfølgelig.

Der drysses med det fineste glimmer med flot effekt
Det er lidt svært at fange på billeder, men det er bare så super flot. Det kan nemt maskere at jeg ikke er helt så god (endnu) til at dekorere med frosting.
Klar til servering og konsumering......
Andrea havde også bestilt is. Den blev lavet i små silikone forme. Jeg havde lavet en mandelbund, og bagt en lille smule i hver form. Da de var kolde hældte jeg den hjemmelavede flødeis oveni og i fryseren med dem. De blev pyntet med hindbær og hjemmelavede marengs.
Selv isen blev pyntet med sprinkles af fødselsdagspigen.
 Jeg kan varmt anbefale isen, den er nem og smager himmelsk. Opskriften (til 4 pers.) kommer her:

½ liter piskefløde 38%
3 Past. æggeblommer
60 g. sukker
Korn af  ½ vaniljestang

Pisk fløden stiv. Pisk æggeblommer, sukker og vanilje til luftig æggesnaps. Vend forsigtigt flødeskummet i æggemassen. Hæld cremen i isform eller kageform. Dæk med tætsluttende låg eller alufolie. Sæt cremen i fryseren, og frys den 4-5 timer.


Vi har en fast tradition i vores familie, fødselsdagsbarnet bestemmer hvad aftensmaden står på. Da vi ikke så tit spiser på McDonald´s blev det selvfølgelig der vi skulle indtage vores aftensmåltid.
Dejligt for en træt mor, der allerede havde stået alt for længe i køkkenet.

Vi kom hjem, og holdt en hyggeaften med film, også valgt af fødselsdagsbarnet, Far til Fire "i stor stil". Det var SÅ hyggeligt og en super god måde at afrunde dagen på.

Tusmørke i haven
Mørket faldt over Ellebrinken og alle børnene sov i deres senge, og de voksne kunne runde dagen af i læ under sejlet i haven med en kop kaffe.

1 kommentar:

  1. Det ser rigtig hyggeligt ud-øv at vi ikke kunne komme:-) Jeg tror da at jeg skal have lært at lave frosting, for det pynter jo så fint på kagerne...

    SvarSlet