16 juli 2013

Japansk for begyndere - poppin`cookin`


En længe ventet pakke er ankommet. Børnene kunne næste ikke vente på pakken, som skulle komme 2-4 uger efter bestilling (godt at den kom allerede efter en uge). Børnene har set mange klip på You Tube, hvor især amerikanere og japanere, har præsenteret det nye hit fra Japan Popin`Cooking`


Vi har bestilt lidt af hvert, for det er svært at forestille sig hvad det egentlig er for noget.....


Beklager billede kvaliteten, det skulle gå meget hurtigt, for Andrea og Bastian kunne slet ikke vente med at komme i gang.


Sættene består af små poser pulver, som skal blandes på kemi-agtig manèr. Små plastbakker og pippetter hvor alt er afmålt ret præcist. Vi begyndte med Sushi kittet. Lækkert ser det jo ud på billedet.


Inden i æsken er en lille pose med ingredienserne. Og selve folien skal også bruges, i dette tilfælde som bord med serverings tallerkner.
Dette er så indholdet til burger kittet. Men kunne ligeså godt være ethvert andet kit.


Her er så bakken hvor magien opstår. På æsken kan man gudskelov se hvordan det hele blandes. Men det kan være en hjælp at se et par eksempler på f.eks. You Tube. Det giver en bedre forståelse af de tegninger der er på æsken. Man kan se hvor meget vand der skal i formen, da der er en lille streg i hver fordybning. Først kommes vand i og derefter pulver (i sushi kittet) det er forskelligt fra kit til kit.


Her er Bastian ved at lave det fine gule fisk (måske) til sushi. Det blev lidt gele-agtigt.


Der er både den gule fisk? og tunfisken ved at sætte sig i formen. Man kan se ris ved siden af, det blev meget let og luftigt og lidt svampeagtigt i konsistens. Man kan også se den sorte tang, som formes efter en trykt firkant på folien, så man kan se str.


Her er, lidt uskarpt, ved at blive produceret de orange fiskeæg. Det er ret sjovt, men svært i starten. Vi fik dog lavet nogle til sidst der rent faktisk blev runde.Her er så det første stykke sushi. Det ligner ikke helt billedet på æsken, men jeg synes egentlig de blev meget gode i betragtning af det er første gang. Bastian er lige fyldt 7 år, og det kræver hjælp fra en voksen.Så blev alle færdige, de ser appetitlige ud. Heldigvis smager de ikke af fisk, og lugter også meget bedre.


Det er en slags slik og dufter også af tyggegummi, jordbær og appelsin....


Der er endda soya med, som selvfølgelig blandes af pulver og vand.

Så skal der endelig smages. På billedet siger Bastian "Mmmmm".... Men efter at have smagt, sagde han Adr.
Det smager absolut ikke som det slik vi kender, og som meget andet slik og snacks fra Østen smager det meget syntetisk. Noget af det var virkelig kvalmende sødt med en kunstig smag.


Vi blev også lige nødt til at prøve at lave en burger menu, for det er en helt anden måde at lave Popin`Cookin`


De indledende øvelser er de samme, afmålt pulver i vand og i de små plastik forme der medfølger. Men i dette tilfælde skal de i microovnen, hvor der sker en meget sjov (kemisk) reaktion, hvor burgerbollen som har konsistens som tandpasta, svulmer op og stivner, og ligner faktisk brød da den skæres over- sjovt.

I burger kittet smager "maden" faktisk, på en meget syntetisk måde, af pommesfrites, bøf, ost og cola. Selv ketchuppen smager af tomat. Det sjove ved colaen er at den bruser når man putter pulveret i vandet i det lille krus. Se videoen herunder:
Popin`cookin`er virkelig en sjov aktivitet, det er meget anderledes end hvad vi kender herhjemmefra. Men hvis det er slik man vil have, vil jeg anbefale, at man køber en pakke modellervoks og for 100 kr slik man virkelig godt kan li`. For det er ikke nogen helt billig fornøjelse hvis man gerne vil prøve et udvalg af de forskellige popin cookin. Så kan I lave de forskellige madvarer i modeller voksen, mens I spiser Jeres yndlingsslik.  Men hvis du synes det er sjovt at opleve noget nyt, synes jeg klart du skal prøve det. Især hvis du har børn. Men kan bestemt også laves uden børn.
Jeg har bestilt det HER
og er godt tilfreds, desuden lover de levering indenfor mellem 2 og 4 uger, men modtog pakken allerede efter 1 uges tid. Der kom ikke hverken told eller moms på pakken.

1 kommentar:

  1. I really appreciate your professional approach. These are pieces of very useful information that will be of great use for me in future.

    SvarSlet